aDINa STUDIO

Bine ati venit la aDINa STUDIO !

UTILE

Cand nu se fac nunti in 2011


Biserica ortodoxa romana interzice organizare nuntilor in anumite zile. Dar se poate obtine ‘dezlegare‘ de la preot si astfel se pot oficia in anumite zile din post, de exemplu. In general nu se fac nunti in urmatoarele zile:
-in toate zilele de post de peste an
-in Ajunul Paznicelor Imparatesti
-in Saptamana dinaintea Postului Sfintelor Pasti
-in Postul Sfintelor Pasti
-in Saptamana Luminata
-in Duminica Rusaliilor
-in Postul Sf. Apostoli Petru si Pavel
-in Postul Adormirii Maicii Domnului
-in Postul Nasterii Domnului
-de la Nasterea Domnului la Botezul Domnului



Pentru a avea datele precise va oferim urmatoarele informatii:

In anul 2011 NU se fac nunti in urmatoarele zile:
- In toate zilele de post de peste an
- In zilele praznicelor imparatesti si in ajunul lor
- In saptamana lasatului de carne (28 februarie – 06 martie 2011)
-In Postul Sfintelor Pasti (07 martie – 23 aprilie 2011)
-In Saptamana Luminata (24 aprilie – 30 aprilie 2011)
-In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (20 iunie – 28 iunie 2011)
-In Postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august)
-In Postul Nasterii Domnului (14 noiembrie – 24 decembrie)
-De la Nasterea Domnului pana la Botezul Domnului (25 decembrie – 6 ianuarie 2012)

In anul 2012  NU se fac nunti in urmatoarele zile:
* Postul Sfintelor Pasti 2012 : 27 februarie – 14 aprilie 2012 (Sfintele Pasti pe 15 Aprilie 2012)
* Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel 2012 (variaza de la un an la altul în functie de ziua Cincizecimii) : 11 – 28 iunie 2012
* Postul Adormirii Maicii Domnului: 1-14 august
* Postul Naşterii Domnului: 15 noiembrie-24 decembrie
* In saptamana lasatului de carne (20-26 februarie 2012)
* In Saptamana Luminata (16 aprilie – 21 aprilie 2012)
* De la Nasterea Domnului pana la Botezul Domnului (25 decembrie – 6 ianuarie)

 Idei pentru a alege cameramanul potrivit pentru nunta

Intrebati de referinte! Vizionati materiale filmate - solicitati material brut, cautati scenele filmate in conditii de lumina dificile precum cadre luate in contralumina, alternata de cadre interior - exterior, urmariti culorile inregistrarilor.
Camerele video pentru filmare ar trebui sa fie cu 3 CCD, mini DV, DVCAM sau HD. Nu va lasati pacaliti de rezolutia HD. Aceasta rezolutie nu poate fi pastrata pe discurile DVD obisnuite! Solicitati arhivare pe BD (Blu-ray Disc)
Retineti ca in cazul filmarilor DV si DVCAM matrialul va pastra calitatea doar in cazul arhivelor de aprox 1 ora pe un DVD de 4,7 Gb
Intrebati si de casetele folosite! Multi operatori refolosesc casetele de nenumarate ori. Evitati acesti cameramani! Solicitati casetele cu materialul brut.
Intrebati de lumini. Chiar daca invitatii Dvs. se destind mai repede intr-o sala mai slab iluminata nu uitati ca pentru o imagine de calitate aveti nevoie de lumina... Cautati solutii de iluminat care nu stanjenesc invitatii (nu sunt orbiti de lumina puternica, nu se impiedica in cabluri etc.)
Prima greseala pe care o faceti cand angajati cameramanul pentru nunta, este cand intrebati despre pret inainte sa intrebati despre calitatile cameramanului sau echipamentele folosite pentru filmare si iluminatul scenelor.
Sfaturile in alegerea unui operator profesionist sunt similare celor pentru alegerea unui fotograf profesionist. In nici un caz nu alegeti aceeasi persoana in calitate de fotograf si operator video. Este o combinatie nefireasca si periculoasa pentru calitatea produselor finite oferite Dvs. Spre deosebire de fotograf, ochiul caruia formeaza vizual cadrul perfect inainte de a fotografia, ochiul cameramanului trebuie sa prinda imaginea in dinamica, intr-o miscare consecutiva, asigurandu-i o cursivitate vizuala placuta. Un singur om nu va putea face bine aceste doua lucruri.
Fotografiile calitative - un element esential pentru o amintire placuta a casatoriei

Albumul de nunta va fi principala Dvs. amintire despre marele eveniment pe parcursul vietii. Prin urmare, fiti extrem de precaut in alegerea fotografului.

In acest domeniu exista multi amatori care incearca a-si reda o alura de profesionsit. Fotografiile bune nu inseamna doar un aparat de fotografiat performant, desi si acesta este crucial in calitatea pozelor. Fotografiile bune mai inseamna lumina suplimentara, talent de a prinde cele mai bune momente, si, neaparat o tehnica de a fotografia buna. Aici isi spune cuvantul experienta fotografului.

Un fotograf care lucreaza de multi ani in domeniu nu este insa neaparat si un profesionist talentat. Cereti intotdeauna poze drept mostre, insa asigurati-va ca aceste poze sunt facute de fotograful in cauza.

Alegeti tehnologia digitala de fotografiat. Tehnologia digitala nu inseamna insa goana dupa un numar cat mai mare de Megapixeli. Intrebati fotograful care este arsenalul lui complet de tehnica foto si atrageti o atentie deosebita obiectivelor. Daca fotograful nu are cel putin 2-3 obiective pentru ceremonia de nunta, va puteti indoi deja de calitatile lui profesionale. Pana si cele mai performante aparate se recomanda a fi folosite in asociere cu diverse obiective pentru diverse tipuri de fotografii - portrete, panoramice, de unghi sporit, etc.

Tehnica profesionista de fotografiat, obiectivele, instalatii de lumina, etc., costa foarte mult, ceea ce inseamna ca un fotograf care foloseste aceste tehnologii va cere un pret mai mare pentru serviciile sale. In domeniul fotografiilor, insa, nu exista ieftin si calitativ. Prin urmare, dati preferinta calitatii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu